Fakültemiz  2016-2017 öğretim yılı beyaz önlük giyme töreni 14 Mart Salı Günü saat 16.30’da Mustafa Kemal Paşa Amfisi’nde gerçekleşti.

Dekanımız Prof.Dr. Celal Artunç açılış konuşmasında şunları kaydetti: Diş Hekimliği bilimin ve sanatın iç içe olduğu Dünya üzerinde eğitimi ve uygulaması zor olan mesleklerden biridir. Kuruluş hedeflerimizde öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmek ve hasta tedavi hizmetlerimizi gerçekleştirmek bulunmaktadır. Fakültemiz Dünyada gerçekleşen tüm bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip edecek ve yenilikleri fakültemizdeki Diş Hekimliği eğitimine ve pratiğe uygulamasında kullanacaktır. Bundan sonraki hedeflerimizde küreselleşen Dünyada Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin en iyi eğitimi veren en kaliteli hasta hizmeti sunan, araştıran teknolojiyi kullanan, kalite belgesi almış, kurumsallaşmış ve uluslararası platformda saygın ve seçkin bir yeri olan fakülte haline getirmek vardır. Sayın Artunç son olarak fakültede geçmişten bugüne gelmesi için çalışan büyük emekler sarf eden ve destek veren tüm ilgili ve yöneticilere yürekten teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Sayın Dalkıran Törende yapmış olduğu konuşmada 7 Ekim 2013 tarihli bakanlar kurulu kararı ile kurulan diş hekimliği fakültemiz, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında 62 tane öğrencimizle beraber eğitim hayatına başlamıştır. Çevredeki illere bakıldığında personel alımı ve fiziki yapılanmasını çok hızlı tamamlayarak hastalara hizmet vermeye başlamıştır. Bugün fakültemizin ilk ve kıymetli öğrencilerinin meslek hayatlarında şan ile şeref ile taşıyacakları, bizleri gururlandıracakları önlüklerini giyecekler. Üniversitemiz ve şahsım adına yaşadığım mutluluğu, gururu ve sevinci paylaşmak isterim. 30 Mart 2016 tarihinden bu yana hasta kabul etmeye başlayan fakültemizin; yönetiminden, hoca kadrosuna, teknik personelinden, yardımcı hizmetlerde görevli tüm çalışanlarımıza göstermiş oldukları sabır, özveri ve çalışma azminden dolayı da şükranlarımı belirtmek isterim. Uşak Üniversitesi ailesi olarak, Uşak ilinin kalkınması ve gelişimi için gerekli gayret ve çabayı göstermek için var gücümüzle çalışmaktayız.

Diş hekimliği fakültemizin ilimize kattığı ve katacağı değer tartışmasızdır. İlkler şehri olarak bilinen ilimizde, Diş Hekimliği Fakültemizle de uzmanlık alanlarında birçok ilke de imza atmış bulunmaktayız. Büyüyen bir aile olan Uşak Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği ve gerçekleştireceği projelerin ilimize, halkımıza ve Üniversitemize katkısı çok büyüktür ve büyük olacaktır. Bu bağlamda Diş Hekimliği Fakültemizin varlığı da Uşak İli adına büyük önem arz etmektedir. Sevgili öğrenciler, bugün giyecek olduğunuz önlüklerinizle, edeceğiniz beyaz önlük andınızla birlikte meslek hayatınıza ilk adımı atmış olacaksınız. Sorumluluğunuz çok büyük çünkü insan hayatıyla meşgul olacaksınız, almış olacağınız görevlerinizde başarılı olacağınızdan eminim. Bunun yanında vatanımızın, milletimizin, birliğimizin ve beraberliğimizin daim olması için de durmadan çalışınız. Meslek hayatınızda başarılar diler, saygılarımı sunarım

Tören, başta Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Sayın Dalkıran olmak üzere Rektör Yardımcılarımız Prof.Dr.Osman Nafiz KAYA ve Prof.Dr. Cengiz SOYKAN ile Diş Hekimliği Fakültesi Dekanımız Prof.Dr.Celal ARTUNÇ, Dekan Yardımcısı ve Uygulama Araştırma Merkez Başhekimi Prof.Dr.Mehmet SONUGELEN, Dekan Yardımcısı ve Uygulama Araştırma Merkez Başhekim Yardımcısı Prof.Dr.Mehmet Ali GÜNGÖR ile tüm Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyelerinin öğrencilerimize beyaz önlük giydirilmesi, Diş Hekimliği Fakültesi Beyaz Önlük Andının öğrenciler tarafından okunması, toplu fotoğraf çekilmesinin ardından kokteyl ile sona erdi.

11 Temmuz 2017